Vaakuna-Ralli 2009

Pitkästä aikaa kameran kanssa rallissa. Yhtään katselupaikkaa ei ollut tiedossa etukäteen, mutta Mikkelin seudun rallipolut on kyllä jo tullut menneiltä vuosilta melko tutuksi. Tosin uusia pätkiä oli tänä vuonna mukavan paljon, joille mentiin ihan arviosta kartan ja katsojaoppaan perusteella. Reitti oli kokonaisuudessaan sopivan lähellä Mikkelin keskustaa ja aikataulut osuivat täydellisesti, ehdittiin seisoskelemaan kolmelle erikoiskokeelle päivän aikana. Katsojia oli todella mukavasti, mistä kiitos eräälle Lapppeenrannan UA:n ralliautoilijalle.

Ensimmäinen kuvauspaikka oli vähän turhan kaukana kuvauksellisista kohdista tietä, joten tuli pitkästä aikaa ruuvattua telejatke kameraan kiinni. Ja siitähän ei taaskaan hyvä seurannut. Aukko piti pienentään arvoon F11 ennen kuin kuvanlaatu alkoi olla edes siedettävä. Jatkeen kanssa hölmöilyä ei onneksi tarvinnut yrittää kovin pitkään, kun siirryttiin vähän parempaan paikkaan lähemmäs kakkos ek:n maalimutkaa. Seuraavaksi siirryttiin ek:lle neljä, jossa oltiin välillä risteyksessä ja välillä kovavauhtisella pienellä hypyllä. Aurinko paistoi puiden välistä vastaan, mutta salaman teho riitti tasaamaan valon. Kuskit esittivät ihan hienoa menoa ja aurinko + salama yhdistelmä tuotti mukavia sävyjä värikkäistä autoista. Kolmas ja viimeinen katselupaikka olikin jo kotimatkalta oleva risteyspaikka (taas kerran). Risteykseen tultiin pitkän suoran jälkeen, mikä aiheutti muutamille kuskeille vähän myöhästyneitä jarrutuksia ja nojailua penkkaan. Esimerkiksi Joonas Lindroosilla ei ollut kovin kaukana, että Hondan meno olisi pysähtynyt hetkeksi. Illan pimetessä käytiin koko objektiivivalikoima läpi parempaa valovoimaa hakiessa, mutta jossain vaiheessa tuli jo niin pimeää ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuottaa salamalla kaikki kuvassa oleva valo. Tylsän näköisiä kuviahan siitä tulee, mutta pitkällä valotusajalla ja salaman rear sync laukaisulla sai sentään jotain eloa kuviin.

Varsinainen kilpailu vähän latistui, kun mitsumiehet Juha Salo ja Kosti Katajamäki joutuivat jättämään leikin kesken. Näin Jari Ketomaa pääsi ottamaan neljännen peräkkäisen Mikkelin SM-rallin voiton. Etuvetoisissa Joonas Lindroos meni taas kerran menojaan. Kimi Räikkösen esitys oli yllättävän raju, silmällä ei eroa kärkeen enää nähnyt ja autoa oli kuulemma kaiveltu penkastakin välillä. Jos SM-sarjan kärjelle jää noin sekunnin per kilometri toisessa rallikisassaan, niin ei varmaan enää kenenkään tarvitse epäillä tulisiko Kimistä kuski tähän lajiin. 

Juha Salo, Mitsubishi Lancer, Vaakuna-Ralli 2009Kimi Räikkönen ja Kaj Lindström, Fiat Grande Punto, Vaakuna-Ralli 2009Radik Shaymiev, Peugeot 207, Vaakuna-Ralli 2009Mikko Lehessaari, Subaru Impreza, Vaakuna-Ralli 2009Andreas Amberg, Honda Civic, Vaakuna-Ralli 2009Jouni Siev�nen, Citroen C2R2, Vaakuna-Ralli 2009Jarmo Mikkonen, Peugeot 206 WRC, Vaakuna-Ralli 2009Jari Ketomaa, Subaru Impreza, Vaakuna-Ralli 2009Jukka Ketom�ki, Mitsubishi Lancer, Vaakuna-Ralli 2009Kristian Sohlberg, Subaru Impreza, Vaakuna-Ralli 2009Tommi Luostarinen, Mitsubishi Lancer, Vaakuna-Ralli 2009Kimi Räikkönen, Fiat Grande Punto, Vaakuna-Ralli 2009Juha Sipil�, Mitsubishi Lancer, Vaakuna-Ralli 2009Anssi Tawast, Citroen C2R2, Vaakuna-Ralli 2009Jari Valtaala, Toyota Altezza, Vaakuna-Ralli 2009 Janne Hakulinen, Honda Civic, Vaakuna-Ralli 2009Antti Ripatti, BMW 325, Vaakuna-Ralli 2009Kari Ali-Rantala, Mitsubishi Lancer, Vaakuna-Ralli 2009Joonas Lindroos, Honda Civic, Vaakuna-Ralli 2009Kimi Räikkönen ja Kaj Lindström, Vaakuna-Ralli 2009Mitsubishi Lancer, Vaakuna-Ralli 2009Ilkka Kurkela, Mitsubishi Lancer, Vaakuna-Ralli 2009Jouko Pulkkinen, VW Polo, Vaakuna-Ralli 2009Mark Wallenwein, Suzuki Ignis, Vaakuna-Ralli 2009Sami Liljedahl, Volvo 240, Vaakuna-Ralli 2009