Rajahovi Race 2006

Ensimmäinen kerta kun olin kuvaamassa moottorikelkkailua. Kilpailun järjesti Kaakkoisrajan Kelkkateam. Kilpailijat olivat käsittääkseni suurimmalta osin harrastajia, eivät kilpakuljettajia. Nuorissa mukana oli vain yksi kilpailija ja naisissa kaksi. Tauolla ajoivat kilpailun ulkopuolella järjestävän seuran kilpakuljettajat näytösluonteisen ajon.

Alue, johon pääsi kuvaamaan, oli rajattu yllättävän pieneksi. Tämän rajatun alueen läheisyydessä ei ollut yhtään mutkaa, pelkästään suoraa jossa oli yksi isompi hyppy ja pari pienempää. Paras kuvauspaikka löytyi parkkipaikan puolelta. Se oli ainut kohta, jossa kuvaan ei jäänyt rataa ympäröiviä nauhoja. Lisäksi varsinaisella katselupaikalla oli sen verran ihmisiä, että kuvauspaikan pienikin vaihtelu oli mahdotonta.

Aurinko paistoi välillä vastaan, kameran kiinteästä salamasta loppui teho kesken. Lisäksi osan kuvista joutui kuvaamaan 70-300mm Nikkorilla, jossa kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen. Kuvista suurin osa on otettu kuitenkin 24-135mm Sigmalla. Myös kiinteä 50mm objektiivi oli hetken kiinni kamerassa.

Kuvaaminen oli oikeastaan hyvin samankaltaista, kuin motocrosssin kuvaaminen. Ongelmia aiheutti vain rajatut mahdollisuudet kuvauspaikan valinnassa ja kuvauskaluston puutteet.

Rajahovi Race 2006, Arctic Cat hypp��Rajahovi Race 2006, LynxRajahovi Race, Polaris hypp��Rajahovi Race 2006, Polaris hypp��Rajahovi Race, Yamaha moottorikelkka hypyss�Rajahovi Race 2006, Petteri BernitzRajahovi Race 2006, Arctic CatRajahovi Race 2006, Jani Lankila hypp��Rajahovi Race, Polaris laskeutuu hypyst�Rajahovi Race 2006, Jani LankilaRajahovi Race 2006, Polaris XC hypyss�Polaris moottorikelkka hyppääSki-doo moottorikelkka hyppääRajahovi Race 2006, Jani Lankila, Ski-doo